Apporteersport

’n Prachtige sport voor u en uw hond. Een voorwaarde hierbij is wel dat uw hond graag “apporteert” en dat u de tijd en moeite neemt om uw hond onder alle (weers)omstandigheden vaak te trainen. De hond moet door en over allerlei (water)hindernissen en obstakels zijn apporteerblok of dummy vinden en daarna uiteraard keurig bij u terug te brengen. Ook een aantal gehoorzaamheidsoefeningen hoort bij deze sport.

Welke honden en bazen kunnen aan de cursus deelnemen?

Iedere hond die beschikt over een behoorlijke apporteerdrift is op deze cursus welkom. Wat voor kruising of ras dan ook, wel of geen stamboom, groot of klein, is allemaal niet belangrijk. Wel belangrijk is dat de hond goed gehoorzaamd, en minimaal zo’n 9 tot 10 maanden oud is. Een vereiste is ook dat er (door baas en hond) een gehoorzaamheidscursus-gevorderden is gevolgd. De apporteersport heeft veel overeenkomsten met de door de K.N.J.V. georganiseerde jachthondenopleidingen en proeven. De apporteersport is hiervoor o.a. een prima vooropleiding. In tegenstelling tot veel jachthondentrainingen worden er bij H.T.C. STAWSKI het gehele jaar apporteertrainingen gegeven. Ook bestaat bij ons de mogelijkheid om met wild te oefenen.

  • A – proeven :
    Aangelijnd en onaangelijnd volgen, komen op bevel, houden van de aangewezen plaats, eenvoudig apport te land (met schot), apport over een hindernis.
  • B – proeven :
    Verloren apport te land, markeerapport (met schot) te land, combinatie appél/apport
  • C – proeven :
    Apport door water, dirigeerproef, apport vanuit linie (met schot).Werkproeven: Dit zijn praktijkgerichte Meervoudige Apporteer Proeven. Samengesteld uit bovenstaande onderdelen.

Tweemaal per jaar is er een club diplomadag of werkproeven.

U wordt, voor u met de cursus begint, door ons altijd eerst uitgenodigd voor een gratis proefles.

Cursustijden:

Zondag 09:30-10:45 op Veld 16 Apporteersport beginners
Zondag 11:00-12:15 op Veld 16 Apporteersport gevorderden

Kosten en inschrijven!

De kosten voor de cursus bedragen € 120,-. Tegen een kleine vergoeding kan men meedoen met werkproeven en diplomadagen welke door HTC Stawski georganiseerd worden.
Tevens is het mogelijk om als cursist bij HTC Stawski, via ons, een licentie aan te vragen bij de FHN zodat er wedstrijden gelopen kunnen worden op landelijk niveau.

Mocht u interesse hebben in deze cursus en u volgt nog geen trainingen bij ons, dan kunt u zich inschrijven via het inschrijfformulier. Na ontvangst van uw inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

info-icon

Het is mogelijk dat er in een van de groepen geen plaats meer is. Geef daarom ook een tweede keuze op. U ontvangt van ons ter bevestiging nog een telefoontje of e-mail. Mocht een les onverhoopt niet doorgaan, dan vermelden wij dat op de website! Mocht dit kort voor de les besloten worden dan wordt u gebeld. Heeft u besloten om deel te nemen, stuur ons dan uw inschrijving zo snel mogelijk toe.

Betaling voor de eerste les door overmaking op bankrekeningnummer NL50RABO0114667802 ten name van HTC Stawski!