Flyball

Een prachtig, razend snel en spectaculair spel waarbij uw hond, over vier lage hindernissen naar het ‘flyball(lanceer)apparaat’ gaat en vervolgens met zijn poot via een trapplank de bal lanceert, opvangt en zo rap mogelijk over diezelfde hindernissen de bal bij u terugbrengt! Het is maar dat u het weet!

Flyball kunt u bij ons op een aantal niveau’s beoefenen. In overleg met de instructeurs kunt u een niveau hoger gaan trainen. U hoeft hier heus geen examens voor af te leggen. Bij de beginnerstraining ligt de nadruk op de wijze waarop de hond foutloos maar vooral veilig de hindernissen neemt en het flyballapparaat bedient. Bij de gevorderdentraining wordt de snelheid opgevoerd en leert u beiden dat flyball een ‘teamsport’ is. Foutloos en veilig werken blijven echter voorop staan. Wilt u puur recreatief met uw hond (blijven) trainen dan bent u bij de gevorderdentraining van harte welkom.

Welke honden en bazen kunnen aan de cursus deelnemen?

De belangrijkste voorwaarden om met uw hond bij H.T.C. STAWSKI te kunnen gaan ‘flyballen’? De hond moet absoluut ‘ballengek’ zijn. Ook is het noodzakelijk dat uw hond goed naar u luistert. Wat voor kruising of ras dan ook, wel of geen stamboom, groot of klein, allemaal niet belangrijk. Wel belangrijk is dat de hond minimaal zo’n 8 à 10 maanden oud is. Het is geen vereiste dat er een gehoorzaamheidscursus gevolgd is. U wordt, voor u met de cursus begint, door ons altijd eerst uitgenodigd voor een gratis proefles.

Cursustijden:

Zondag 10:00-11:00 op Veld 17

Kosten en inschrijven!

De kosten voor de cursus bedragen € 120,-. Neem contact op voor een gratis proefles!

Mocht u interesse hebben in deze cursus en u volgt nog geen trainingen bij ons, dan kunt u zich inschrijven via het inschrijfformulier. Na ontvangst van uw inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

info-icon

Het is mogelijk dat er in een van de groepen geen plaats meer is. Geef daarom ook een tweede keuze op. U ontvangt van ons ter bevestiging nog een telefoontje of e-mail. Mocht een les onverhoopt niet doorgaan, dan vermelden wij dat op de website! Mocht dit kort voor de les besloten worden dan wordt u gebeld. Heeft u besloten om deel te nemen, stuur ons dan uw inschrijving zo snel mogelijk toe.

Betaling voor de eerste les door overmaking op bankrekeningnummer NL50RABO0114667802 ten name van HTC Stawski!