Puppycursus

Proficiat,

Uw nieuwe aanwinst en trots, een puppy is (binnenkort) al weer een paar weken bij u thuis. U wilt uiteraard graag een gehoorzame en goed opgevoede hond. Vooral opgevoed als hond vinden wij erg belangrijk. Daar heeft uw pup gewoon recht op! Geen enkele pup is hetzelfde. Rustig en bedeesd, wat zacht en timide of een echte wildebras en pittige durfal. Tijdens de cursus wordt dan ook rekening gehouden met uw pup! Het opvoeden en trainen van honden is absoluut maatwerk. Hét systeem, dé methode, dé manier voor iedere hond, bestaat nog steeds niet.

Uw pup is bij ons van harte welkom op een leeftijd van zo’n 12 weken. De puppy-trainingen worden het gehele jaar doorlopend gegeven. U kunt dus op ieder moment starten. Onder leiding van onze zeer ervaren en gediplomeerde instructeurs leert u uw pup op een speelse manier de basisoefeningen, zoals zitten, komen, liggen en blijven liggen, netjes meelopen aan de lijn, etc. Tijdens iedere les kunt u vragen stellen over de opvoeding en het eventueel lastig c.q. afwijkend gedrag van uw pup. Onze instructeurs kunnen hierbij putten uit een rijke ervaring, zodat al in een vroeg stadium problemen kunnen worden voorkomen of opgelost. Juist dit is van groot belang en daardoor is het deelnemen aan onze puppycursus een perfecte start voor u en uw pup. Voor en na de les kan deze ook nog eens lekker dollen met zijn ”medecursisten”.

Geef uw pup ongeveer twee uur voor de les niets meer te eten. Voor uw pup is een les bijzonder inspannend. Laat deze dan ook op de lesdag geen forse wandeling maken zodat hij fit aan de start staat. Neem altijd iets lekkers mee om uw pup te kunnen belonen na een formidabele prestatie. Stimulerende middelen, zoals kleine stukjes kaas, worst of zachte brokjes, bijvoorbeeld “Frolic” en een speeltje om zelf te kunnen dollen met uw pup, verrichten wonderen. Neem alstublieft géén “piepspeeltje” mee. Hierdoor krijgt u de aandacht van alle pups uit de groep. Neem bij iedere les naast het nodige doorzettingsvermogen, ook nog een riem (geen uitlooplijn/katrol), halsband en uw pup mee ;). Trek makkelijke schoenen aan en kleding die tegen een stootje kan.


Cursustijden:

Maandag 19:00-20:00 op Veld 14
Woensdag 19:00-20:00 op Veld 12
Zondag 09:30-10:30 op Veld 14
Zondag 11:00-12:00 op Veld 14

De puppycursus van 10 lessen kost € 120,- en wordt het gehele jaar doorlopend gegeven. Door ons wordt voor u een leskaart bijgehouden. De 10 lessen dient u binnen 13 weken te volgen. U mag dus, binnen die termijn, 3 lessen missen. U kunt overigens altijd een les inhalen op een van bovengenoemde dagen. Wilt u met uw inmiddels “jonge hond” van 5 – 6 maanden deelnemen aan een gehoorzaamheidscursus voor beginners, dan worden daarop de resterende puppylessen in mindering gebracht. Over deelname aan deze beginnerscursus wordt u door uw instructeur geadviseerd.

Heeft u nog vragen, bel of mail ons en kom zeker eens kijken naar een puppyles!

 

info-icon

Het is mogelijk dat er in een van de groepen geen plaats meer is. Geef daarom ook een tweede keuze op. U ontvangt van ons ter bevestiging nog een telefoontje of e-mail. Mocht een les onverhoopt niet doorgaan, dan vermelden wij dat op de website! Mocht dit kort voor de les besloten worden dan wordt u gebeld. Heeft u besloten om deel te nemen, stuur ons dan uw inschrijving zo snel mogelijk toe.

Betaling voor de eerste les door overmaking op bankrekeningnummer NL50RABO0114667802 ten name van HTC Stawski!